Kdy skončí černé série? Karlovarsko padlo s Libercem, Energie nestačila na Piráty

21. leden 2019 08:00

Tento víkend nebyl pro karlovarské sportovce zrovna nejúspěšnějším. Volejbalisté v sobotu potřetí v řadě prohráli, karlovarská Energie v neděli padla poosmé. 

Volejbalisté Karlovarska dál čekají na první výhru v novém kalendářním roce. V hitu 16. kola extraligy podlehli před vlastním publikem Dukle Liberec 0:3 na sety. „Kdybychom zvládli koncovku prvního setu, možná se zápas vyvíjel jiným směrem,“ litoval kapitán VK ČEZ Karlovarsko Ondřej Hudeček.

Hudeček vystihl pravděpodobně klíčovou fázi utkání, dramatická úvodní sada přinesla celkem šest setbolů, hosté zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 30:28. „Řekl bych, že jsme ztratili náš zbytek sebevědomí a důvěru ve vlastní sílu a tím jsme to Liberci ulehčili,“ pokračoval smečař Karlovarska, jehož tým ztratil v domácí soutěži šestý z posledních osmi zápasů.

Obhájci extraligového titulu hájí čtvrté místo v tabulce, ale už jen s dvoubodovým náskokem před celky Příbrami a Ostravy. Do konce dlouhodobé části soutěže zbývá šest kol. „Je třeba zůstat jako družstvo pohromadě, překonat toto období a věřit, že až z toho vylezeme, budeme všichni silnější,“ dodal kapitán.

Energetici ztratili slibně rozjeté derby s Chomutovem

V rámci nedělního 37. kola čekalo na energetiky podkrušnohorské derby s Piráty, a ti si nesmírně důležitý zápas utéct nenechali.

Opatrná hra přinesla první gól až těsně před koncem druhé třetiny, kdy se parádní kličkou prosadil Adam Lapšanský. Třetí perioda byla plně v režii Pirátů. Ti totiž předvedli během čtyř minut skvělý obrat a svůj náskok už nepustili.

Chomutovští Piráti zvítězili rozdílem dvou branek - 3:2

První se za Piráty prosadil Ondřej Buchtela dokázal z brankové čáry propasírovat svou střelu do branky. Prolomení střelecké smůly Chomutov řádně nabudilo, netrvalo totiž dlouho, než ujela trojice hostů do rychlého brejku a Petr Koblasa měl na konci akce už jednoduchou práci. U dvou gólů se Piráti nezastavili, jen o dvě minuty později využil chybné střídání Karlovarských zakončením přečíslení tři na jednoho Jakub Sklenář.

Ovšem Energie se vzdát nehodlala, zahájila totální ofenzivní hokej a minutu a půl před koncem ještě naději vykřesal Ondřej Beránek střelou přímo mezi Petersovy betony.

Věděli jsme, jak těžké utkání nás čeká a myslím si, že se nám do něj podařilo velmi dobře vstoupit. Měli jsme lepší pohyb a vytvářeli si převahu, jen škoda, že jsme ji nevyužili gólově. Od druhé třetiny se trochu projevila naše psychická nepohoda, kdy jsme zbytečně kazili hru na kotouči a dali jsme hostům šanci se do utkání vrátit a vytvořit si několik šancí, ve kterých nás výborně podržel Filip Novotný. Nešťastným buly ve třetí třetině se zápas zlomil a my jsme poté tu pětiminutovou pasáž prostě nezvládli v hlavě, nechali jsme hosty odskočit.
- asistent trenéra Tomáš Mariška

autor: nkr | zdroje: VK ČEZ Karlovarsko , HC Energie Karlovy Vary (www.hokejkv.cz)
Spustit audio