Karlovy Vary útočí na play-off extraligy, v cestě ale stojí Sparta

29. leden 2014

Pardubice, Slavia, Litvínov a Liberec - to jsou mužstva, která v tabulce hokejové extraligy svádějí už nějaký čas tuhý boj o účast ve vyřazovacích bojích o titul. Po včerejšku ovšem k tomuto čtyřlístku definitivně přibyl další konkurent - Energie Karlovy Vary.

„Asi z toho chceme udělat větší drama pro diváky, tak si to necháváme až na konec,“ okomentoval s úsměvem útočník Tomáš Micka úterní hokejovou bitvu se Zlínem, ve které si Západočeši zajistili vítězství až gólem z poslední minuty.

Není to tak dlouho, co se fanoušci a hráči Energie zajímali především o to, kolik bodů mají k dobru na předposlední Kladno. Série úspěšných zápasů jim ale posloužila k tomu, aby si dopřáli odvážnější myšlenky.

„Řekl bych, že jsme odskočili o dost bodů, tak už se hlavně díváme do první desítky. Jsme výborně připravení, celý tým šlape a chceme to dokázat,“ je odhodlán karlovarský útočník.

K tomu je ovšem zapotřebí obírat ve vzájemných zápasech o body další týmy, které nechtějí chybět alespoň v předkole play-off a také co nejvíce potrápit mužstva pohybující se v horní polovině tabulky.

To byl i případ včerejšího utkání se Zlínem. „Pro nás je každý zápase takový, že víme, že musíme. Ty týmy jsou tam nasekané na sobě a tři body nám hodně pomohou,“ poznamenal Roman Vlach, autor vítězného gólu Energie z poslední minuty.

Na Spartě bude Energie spoléhat na protiútoky

Mladý útočník je zároveň také syn zlínského trenéra, kterého svým kouskem spíše zarmoutil než potěšil. Teď už se ale soustředí na páteční extraligové kolo a karlovarští hokejisté i trenéři určitě mají o čem přemýšlet.

Čeká je totiž cesta do Prahy a přetěžký duel se Spartou, které ještě v této sezóně nevzali ani bod a skóre ze tří vzájemných zápasů je pro ně hrozivé: 1:21. „Myslím si, že Sparta je specifické mužstvo. Jsou všichni vynikající hráči,“ uvědomuje si Roman Vlach.

Zároveň útočník Karlových Varů naznačuje možnou taktiku. „Na ně bude platit jedině dobrá defenziva a věřit, že v brejcích ujedeme a dáme nějaký gól,“ poodkrývá střelec z minulého zápasu.

Čtěte také

Na každého soupeře je záhodno vyrukovat s trochu jinou taktikou, ale jsou nepsané hokejové zákony, které platí kdykoliv a proti komukoliv.

To respektuje i brankář Tomáš Závorka. „V první řadě musíme do zápasu jít pokorně a makat na sto procent tak, jak jsme hráli ty poslední zápasy, ve kterých jsme dokázali bodovat a když ne, tak aspoň mít nějakou naději na body,“ nabádá brankář aktuálně jedenáctého týmu extraligy.

autoři: apr , vman
Spustit audio