Karlovy Vary upraví vyhlášku o dodržování nočního klidu

28. říjen 2021 08:35

Karlovarští zastupitelé budou na svém nejbližším zasedání projednávat úpravy městské vyhlášky o dodržování nočního klidu. Ta by měla nově stanovit hodiny, kdy budou lidé povinni vyhlášku respektovat.

Úpravy souvisí i se situací v Jaltské ulici, kde si obyvatelé stěžují na hlučné návštěvníky nočních podniků. Karlovy Vary už dříve jednaly s majiteli několika nočních klubů v centru města o neúnosné situaci.

Na nedodržování aktuálně platných podmínek jako je například zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti, upozorňují nejen obyvatelé v ulicích Jaltská, Davida Bechera nebo T. G. Masaryka, ale i někteří návštěvníci.

Magistrát teď upraví vyhlášku o nočním klidu. Podle té dosavadní byl noční klid v Karlových Varech stanoven od neděle do čtvrtka od 22 hodin do 6 hodin ráno, během víkendu, tedy v pátek a v sobotu byl ale posunut až na půlnoc.

„Připravujeme novou vyhlášku tak, aby byla schválena na prosincovém zastupitelstvu. Teď budeme jednat s koalicí, jaká ta hodina by měla být konečná. To bychom měli vědět do 10. listopadu,“ potvrdila primátorka Andrea Pfeffer Ferklová zvolená za hnutí ANO.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio