Karlovy Vary se znovu odvolají ve sporu o cenu KV Areny

13. prosinec 2016

Karlovy Vary se chtějí znovu odvolat v soudním sporu o cenu multifunkčního kulturního a sportovní centra. Město žalovalo dodavatele o vydání bezdůvodného obohacení v hodnotě přes 600 milionů korun. Sporem se už podruhé zabýval okresní soud, který ale znovu rozhodl v neprospěch města.

„Město se hodlá odvolat proti rozsudku okresního soudu, který znovu rozhodoval na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu. Poslední rozsudek byl stejný jako původní. My se domníváme, že měl soud rozhodnout jinak a měl zohlednit stanovisko Nejvyššího soudu," říká mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Spor se k okresnímu soudu vrátil v říjnu. Podle právního zástupce magistrátu ale soud v Karlových Varech neprovedl žádné další dokazování. Radní také schválili rozpočtové opatření, které by umožnilo městu složit znovu soudní poplatek ve výši 4,1 milionu korun.

Karlovy Vary se soudily o KV Arenu hned ve dvou sporech. Protože smlouva o stavbě byla uzavřena v rozporu se zákonem, magistrát nejprve chtěl, aby soud rozhodl, že sportovní aréna není města. V tom ale neuspěl. Nyní se tak domáhá rozdílu mezi cenou za stavbu KV Areny, která byla 1,2 miliardy korun, a její skutečnou hodnotou.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio