Karlovy Vary se zbavují heren. Jejich provozovatelé si stěžují na diskriminaci

23. květen 2013

Karlovy Vary snižují počet heren ve městě. Jejich provozovatelé se stěžují, že radnice při rozhodování nepostupovala správně. Herny totiž zůstaly převážně cizincům, čeští podnikatelé mají smůlu.

K 1. červenci klesne počet heren v Karlových Varech z 92 na 34. Mezi podniky, které se musí vzdát herních automatů, patří i hospoda Vladimíra Béma.

Splnil sice všechny podmínky magistrátu pro provozování heren, jako například instalace kamer nebo proškolení zaměstnanců, automatů se přesto musí zbavit. Rozhodnutí zastupitelů se mu nelíbí.

„Nám to zakážou a tady na rovince pod pivovarem, tam je pět heren, které provozují cizinci. A těm to nechali všem,“ říká Bém.

Bém dokonce hovoří o jisté diskriminaci a likvidaci karlovarských podnikatelů. „Určitě je to nějaký nestandardní postup a nechápu, proč radnice má tendenci zlikvidovat karlovarského podnikatele,“ stěžuje si Bém.

Primátor Petr Kulhánek to ale rezolutně popírá. Rozhodnutí, kde výherní automaty zůstanou, bylo podle jeho slov zcela v kompetenci dodavatelů hazardních zařízení.

Při jednání karlovarských zastupitelů se za opozici postavil proti výherním automatům Jiří Kotek. Podle něj by z města tato zařízení měla zmizet úplně. I po regulaci se totiž Karlovy Vary stále řadí mezi místa s nejvyšším počtem výherních automatů.

autor: Andrea Štomajerová
Spustit audio