Karlovy Vary o víkendu přivítají účastníky běžeckého půlmaratonu

20. květen 2022 11:20

V centru Karlových Varů o víkendu pokračuje republiková série městských běžeckých závodů v půlmaratonu. Na start se postaví kolem tří tisíc lidí.

Devátý ročník Mattoni půlmaratonu je i v letošním roce součástí Run Czech běžecké ligy. Pořadatelé očekávají, že do lázní přijede přes 3 tisíce sportovců všech běžeckých kategorií.

Hlavní trasa závodu povede především podél říčky Teplé v blízkosti kolonád a lázeňských domů. Start a cíl budou tradičně u hlavní pošty. Přípravy na sportovní podnik začínají už v pátek odpoledne. Elitní běžecká kategorie odstartuje v sobotu v 18 hodin.

Centrum lázeňského města čekají dopravní uzavírky

Ve vybraných ulicích bude zákaz parkování. Městské hromadná doprava omezí linky, které vedou do lázeňské zóny. Kvůli přípravě závodu bude zcela uzavřeno Nábřeží Osvobození od páteční 18. hodiny do sobotní půlnoci. V hlavní lázeňské zóně začne platit zákaz parkování po celé délce vyznačené běžecké trasy.

Kromě parkování závody omezí i linky MHD. Přesný a poměrně obsáhlý rozpis uzavírek a omezení nabízí internetové stránky města.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio