Karlovy Vary mají další úsek městské cyklostezky, nikdo po ní ale nejezdí

29. listopad 2018 08:00

Karlovy Vary letos na podzim rozšířily síť městských cyklotras. Zatímco nový úsek cyklostezky u řeky Ohře je i v zimě velmi oblíbený, stezka v Moskevské ulici nedaleko magistrátu zeje prázdnotou.

Problém je v tom, že po cyklostezce prakticky nikdo nejezdí, vede totiž takzvaně odnikud nikam. Povrch komunikace je totiž rozbitý, plný výmolů, uprostřed komunikace stojí sloupek telefonních rozvodů a nádoby odpadků.

Stezka i přes své nedostatky zlepšila komfort chodců. Reflexními sloupky z umělé hmoty totiž chodník a stezku oddělila od parkovacího stání. Donedávna tam sloupky nebyly a velké množství motoristů parkovalo špatně a chodce to nepříjemně omezovalo.

Situace prázdné a nevyužité stezky si všímají i zastupitelé. „Ta cyklostezka samozřejmě smysl má. Je na frekventovaném místě. Nicméně se podařilo získat naprosto tragický zjev, který ještě korunovaly oranžovo bílé patníky. Ty tomu dodaly naprosto pitoreskní podobu,“ řekl zastupitel Jindřich Čermák z České pirátské strany.

Primátorka města s kritikou souhlasí

V současné době je za dopravu na území města zodpovědný náměstek primátorky Petr Bursík, která s kritikou v zásadě souhlasí: „Z mého pohledu se tahle část cyklostezka nepovedla, tak jak je to udělané, je to prakticky k nepoužití. Naštěstí byly náklady na současné značení stezky minimální.“

Vyznačení nové cyklostezky zajistil magistrát na přelomu starého a nového volebního období. Prakticky v okamžiku výměny politické reprezentace na radnici. Jestli bylo rozhodnutí uspěchané, nebo nikoliv, to Petr Bursík komentovat nechce.

Rekonstrukce Moskevské ulice, včetně vybudování nového a konečně funkčního pásu pro cyklisty plánuje město na příští rok. Do té doby zůstane stezka v současné nevyhovující podobě. 

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio