Karlovy Vary chystají úpravy okolí dokončované nádražní haly

26. leden 2017

V Karlových Varech vrcholí stavba nového Horního nádraží. Město na stavbu naváže úpravou prostor před nádražím, která má stát kolem 20 milionů korun. Zároveň se má ještě letos začít stavět lávka přes kolejiště.

Rámcovou studii úprav prostor před nádražím už město má. Chce do ní ale zapracovat stavbu přístřešku pro cestující.

„Původně se počítalo s tím, že se do prostor před nádražím přesune litinový přístřešek, který je součástí nástupiště. Ten ale nakonec na nádraží zůstane. Proto musíme udělat úpravy projektu," říká náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Úpravy okolí nádraží, které budou zahrnovat obnovu inženýrských sítí, zeleně, vybudování parkoviště, ale zřejmě i dobíjecího místa pro elektromobily, se mají dělat po dokončení stavebních prací na nové nádražní budově. Dostane se tak na ně zřejmě až v příštím roce.

Firma podle všeho stavbu dokončí v únoru. Samotná budova nádraží by měla začít sloužit na jaře, cestujícím se otevře 1. dubna.

Moderní budova nahradí starý objekt, který byl ostudou lázeňského města. Po dokončení odbavovací haly plánuje Správa železniční dopravní cesty rekonstrukci kolejiště. S ní chce město sladit stavbu nové lávky přes nádraží.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio