Karlovy Vary chtějí dořešit staré kauzy nakládání s majetkem

16. květen 2012

Karlovy Vary pokračují v řešení starých kauz, které se týkají majetku města. Jedná se o prodej Golfu, výsledky auditu Karlovarské teplárenské nebo narovnání prodeje Lázní III. Opozice tvrdí, že postup při řešení právě Lázní III není správný a město by se tohoto objektu rozhodně zbavovat nemělo, a spíše počkat na konec soudního rozhodnutí. Navíc takový prodej není standardní a nedává šanci jiným zájemcům.

Karlovarský magistrát je ale pro narovnání prodeje se společností VESO, která prý za hodně nízkou cenu objekt od minulého vedení zakoupila. Podle primátora města Petra Kulhánka by se jednalo o zákonný postup prodeje. Navíc ten je tím nejlepším krokem. Kdyby objekt zůstal městu, stejně by ho muselo nabídnout k využívání soukromému subjektu.

Společnost VESO zakoupila Lázně III. od města za 95 miliónů korun. Při postupu prodeje ale došlo ze strany magistrátu k nesprávným krokům a současná koalice získala tento objekt zpět do svého vlastnictví. Teď jedná s firmou o narovnání zbytku peněz. Podle odhadu by ta měla doplatit 85 miliónů korun. Společnost VESO se zatím nevyjádřila.

KV Arena

Město se už soudí nebo se hodlá soudit kvůli hospodaření ve firmě Karlovarská teplárenská, prodeji golfového areálu Olšová Vrata, projektu na stavbu nových parkovacích domů, bývalým budovám Policie ČR v lázeňském centru a KV Aréně.

Spustit audio