Karlovy Vary budou mít ode dneška vánoční strom. Umístěný bude před hotelem Thermal

25. listopad 2019 08:30

Karlovy Vary budou mít ode dneška 25. 11. vánoční strom. Jeho kácení magistrát naplánoval právě na dnešní dopoledne. Zdobit bude začátek vánočních trhů před hotelem Thermal.

Lázeňské parky s jeho kácením začaly přesně v osm hodin. Jak potvrdilo vedení magistrátu, tentokrát se jedná o smrk stříbrný ze Severní ulice, v městské části Rybáře. Tam ho jeho majitel před 27 lety přesadil ze zahrady už jako vzrostlý stromek. Před hotel bude umístěný zhruba v 10 hodin. Slavnostně rozsvícen bude na první adventní neděli, 1. prosince v 17:30.

Už v sobotu 30. listopadu Karlovy Vary zahájí vánoční trhy. Letos velkolepá sváteční atmosféra povede od hotelu Thermal až ke Grandhotelu Pupp. Centrem dění se stane Mlýnská kolonáda. Součástí trhů budou dřevěné betlémy. Město si je vypůjčilo z ekocentra Kozodoj a z Kadaně. Magistrát na pořádání trhů vyčlenilo milion korun, připravuje novinky v jejich nasvícení i třeba vánoční vláček, který bude jezdit od hlavní pošty na Divadelní náměstí.

Pro vánoční trhy pořídilo město také nové stánky. Celkem jich bude dvacet, cena jednoho dosahuje 110 tisíc korun. Na jejich podobě se podílela Kancelář architektury města. Karlovy Vary je chtějí využívat nejen během pořádání vánočních trhů, ale také na dalších podobných akcích.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio