Karlovarští strážníci se propojí s krajským operačním střediskem

12. říjen 2017

Městská policie v Karlových Varech se propojí s krajským operačním střediskem záchranného systému. Přenos technologií přijde téměř na 2,3 milionu korun.

Jednání o propojení operačního i informačního střediska strážníků a kraje trvala asi čtyři roky. Městská policie totiž není podle zákona přímo součástí Integrovaného záchranného systému. Pod něj spadají policie, hasiči a záchranná služba. Přesto spolu všechny součásti spolupracují.

„My přesouváme do krajského operačního střediska technologie a pak i operátory. V našem případě půjde například o pult centralizované ochrany, který chrání majetek města, a také kamerový systém města," řekl náměstek primátora Michal Riško.

Podle něj by propojení mohlo přinést výhody například v tom, že pokud více lidí nahlásí nějakou událost, nebudou na místo vyjíždět například policisté i strážníci, ale zásah bude koordinovaný a efektivní. Navíc se může lépe řídit, pokud krajský dispečink bude mít k dispozici městské kamery.

Propojením dispečinků se spojí do jednoho místa i tísňové linky. Na volání na tísňovou linku městské policie tak budou v případě potřeby moci reagovat i další složky záchranného systému okamžitě.

zdroj: ČTK
Spustit audio