Karlovarští radní odvolali jednatele KV Areny Vladimíra Kvasničku

14. červen 2018 11:05

Radní Karlových Varů odvolali jednatele společnosti KV Arena Vladimíra Kvasničku. Odůvodnili to špatnou komunikací s městem i celkovou nespokojeností s jeho činností. Kvasnička, který je také členem rady města, i jeho kolegové z klubu Volných s odvoláním nesouhlasili, koaliční partneři je ale přehlasovali.

Asi poslední kapkou byl podpis smlouvy o titulárním partnerovi KV Areny s firmou Realistic. Podle ní se měly některé z budov ve sportovním areálu přejmenovat. O smlouvě Kvasnička ale vedení města předem neinformoval a podle některých názorů jsou získané sponzorské peníze nedostatečné.

Podle náměstka primátora Čestmíra Bruštíka ale ani to nebyl důvod k odvolání

„Já si myslím, že ta cena je odpovídající. Za osm let nikdo nebyl schopen uzavřít smlouvu. Bylo tu pět nabídek, ale žádná se nerealizovala. Teď se povedla jedna. Bylo to projednané s odborem majetku," řekl Bruštík.

Podle Kvasničky bylo jeho odvolání politickým rozhodnutím, se kterým nesouhlasí. Novinářům řekl, že při řízení KV Areny se nenechal ovlivňovat politickým zadáním. Naopak se mu podařilo například zefektivnit využití ledové plochy a další úspory.

Jestli bude mít odvolání Kvasničky z funkce vliv na dosavadní koalici, v níž jsou zástupci Karlovarské občanské alternativy, ČSSD a zastupitelů z klubu Volných, zatím není jisté. Podle Bruštíka se klub Volných ještě sejde a bude celou věc řešit. Zřejmě ale Volní nebudou pár měsíců před volbami koalici rušit, protože by se tím poškodily i další rozjeté projekty, dodal Bruštík.

zdroj: ČTK
Spustit audio