Karlovarští celníci zajistili letos drogy už za 900 tisíc korun

24. červenec 2020 14:00

Karlovarští celníci od začátku letošního roku zajistili při kontrolách v příhraničí drogy, které by na černém trhu stály bezmála 900.000 korun. Kontroly provádí pozemních komunikacích, ve vlacích, na tržnicích, ale také na poště.

„Při kontrolách celníkům často pomáhají služební psi speciálně vycvičení na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Alarmující je nejen množství zajištěných drog, ale také vynalézavost jejich ukrytí i široká škála druhů drog,“ uvedla Lenka Havelková z Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Při více než 20 kontrolních akcích objevili celníci téměř 150 tablet extáze, více než kilogram marihuany, 200 kusů amfetaminu, 52 g metamfetaminu, bezmála 500 tablet LSD a několik desítek gramů kokainu, hašiše a ostatních syntetických látek. Případy předali k dalšímu řízení.

Přeprava omamných či psychotropních látek, i v poštovních zásilkách, je trestná. S německými kolegy uspořádali celníci několik společných akcí zaměřených hlavně na odhalování nelegální přeshraniční přepravy zboží.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio