Karlovarští celníci zabavili v dubnu přibližně čtvrt milionu nesprávně značených cigaret

25. duben 2022 12:10

Celní správa v Karlovarském kraji se v dubnu zaměřila na značení tabákových výrobků. Celníci proto vyrazili v rámci celorepublikové kontrolní akce hlavně do příhraničních oblastí a tržnic.

Celníci provedli 17 kontrol, z nichž bylo 8 pozitivních. Zajistili téměř čtvrt milionu nesprávně značených cigaret. Při kontrolách využili i služebního psa se specializací na vyhledávání tabákových výrobků.

„V rámci celostátní akce zajistili karlovarští celníci právě ve svém regionu největší počet tabákových výrobků značených nesprávným způsobem, a to bezmála 240 000 kusů. V jedné z kamenných prodejen na tržnici ve Svatém Křiži na Chebsku zajistili celníci více než 200 tisíc kusů nesprávně značených cigaret,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Lenka Havelková.

Prodejci podle ní cigarety ukrývali nejen v regálech či pod pulty, ale i mezi dalším zbožím v papírových krabicích a igelitových taškách. „Cigarety se našly také ve skladech v různých skříňkách, kde tabákové výrobky odhalil náš služební pes Green,“ dodala Havelková.

Zajištěné zboží značené nesprávným způsobem bude zničeno pod celním dohledem. Porušení budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

autor: nkr
Spustit audio