Karlovarský symfonický orchestr se online koncertem rozloučí s šéfdirigentem Kučerou

13. květen 2021 13:15

Streamovaným koncertem se ve čtvrtek večer symbolicky rozloučí karlovarští symfonici se svým šéfdirigentem Janem Kučerou. Program bude velmi zajímavý.

V rámci rozlučkového koncertu zazní například Šostakovičova Symfonie č. 9 Es dur, op. 70. „S napětím očekáváme hlavně první skladbu. Premiéru houslového koncertu Jana Kučery, který se jako autor karlovarskému publiku představil již několikrát a vždy s obrovským ohlasem, naposledy dokonce i v roli sólisty svého klavírního koncertu,“ uvedla Marcela Kohušová z marketingového oddělení Karlovarského symfonického orchestru (KSO).

„Houslového partu se ujme David Pokorný, primárius brilantního souboru Epoque Quartet. Dlouholetá symbióza autora s pány z kvartetu, který pravidelně interpretuje a natáčí jeho skladby, slibuje výjimečný zážitek,“ doplnila Kohušová.

Koncert je naplánován na čtvrtek od 19:00 hodin. Zájemci ho budou moct shlédnout na internetovém kanále Youtube, kde bude vysílán živě.

Skladatel a dirigent Jan Kučera

Jan Kučera

Dirigent, skladatel a klavírista Jan Kučera patří mezi nejvšestrannější české umělce. Na pozici šéfdirigenta KSO nastoupil v roce 2014. Své působení v Karlových Varech chtěl ukončit už v loňském roce. Nakonec se ale rozhodl další rok zůstat. Na svůj post letos rezignoval kvůli odvolání ředitele KSO Petra Polívky.

autor: nkr | zdroje: Karlovarský symfonický orchestr , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio