Karlovarský Svět záchranářů má obsazeno na dva roky dopředu

15. prosinec 2016

Centrum zdraví a bezpečí v Karlových Varech navštívily od jeho otevření v září 2015 přes 30 tisíc lidí. Unikátní interaktivní areál se věnuje školení dětí, dospělých i seniorů pro krizové situace a jeho praktické programy pro školy jsou nyní obsazené na dva roky dopředu.

Lektoři proškolili skoro 16 tisíc dětí a přes osm tisíc dospělých. Ty byly především z Karlovarského kraje, ale výjimkou nejsou ani návštěvy z Prahy a okolí.

Beznadějně vyprodané byly i dva turnusy příměstských letních táborů. Na rok 2017 proto zvažuje Svět záchranářů vypsání jednoho turnusu navíc.

Zájem byl i o individuální školení například pro zaměstnance úřadů, programy pro domovy mládeže nebo skauty i cvičení pro samotné záchranáře. Senioři se mohou v areálu zapojit do takzvané Senior akademie s městskou policií.

Areál Světa záchranářů tvoří několik budov včetně improvizované nemocnice, policejní služebny nebo hasičské stanice. Návštěvníci si mohou v praxi vyzkoušet, jak se zachovat například při dopravní nehodě nebo požáru v bytě.

Centrum zdraví a bezpečí vybudovalo město Karlovy Vary za podpory evropské dotace za 51 milionů korun, jeho provoz stojí ročně zhruba sedm milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio