Karlovarský kraj zavádí údržbu své páteřní cyklostezky

21. březen 2012

Údržbu páteřní cyklostezky podél toku řeky Ohře chce už v letošním roce zavést Karlovarský kraj. Na práce dá téměř jeden milión korun. O trasu se bude starat Krajská správa a údržba silnic. Podle vedení kraje by zde mohli pracovat i lidé ze sociálně vyloučených lokalit nebo lidé ve veřejné službě.

Páteřní cyklostezka Karlovarským krajem vede od Svatošských skal až téměř k Chebu. Většina trasy kopíruje tok řeky Ohře. Na ni pak navazují další trasy, které budují obce. Cílem je postupně vybudovat cyklostezku, aby vedla od Chebu podél Ohře až do Ústeckého kraje.

Není to ovšem jediná novinka pro cyklisty v Karlovarském kraji. Po nových stezkách se projedou milovníci kol ještě letos z Aše až za hranice do sousedního Německa. Na spojení mezi Doubravou a Saskem začnou dělníci pracovat v polovině dubna.

Ještě dřív se lidé projedou po další přeshraniční cyklostezce z Aše do Wunsiedelu. Úsek dlouhý zhruba čtyři kilometry za 14 milionů korun až k německým hranicím je na české straně už od loňského podzimu hotový. Úsek v Bavorsku bude dokončen ještě před zahájením letošní turistické sezóny.

Spustit audio