​Karlovarský kraj vyhlásil veřejnou sbírku na pomoc imobilnímu občanovi

21. leden 2019 09:00

Václav Kolín je kvůli závažnému onemocnění odkázán na elektrický invalidní vozík. V Ostrově, kde žije s manželkou, jsou pro něj velkou překážkou schody v patrovém domě.

Na potřebný kolečkový schodolez mu schází peníze. Vedení Karlovarského kraje se proto rozhodlo, že panu Kolínovi pomůže a vyhlásí pro něj veřejnou sbírku. 

Václavu Kolínovi je 49 let, zdravotní potíže poprvé pocítil v roce 2012, ale tehdy jim nepřikládal velkou váhu. „Během let se jeho stav zhoršil natolik, že je dnes odkázán na elektrický invalidní vozík. Každodenní život je tak stále náročnější nejen pro pana Kolína, ale i pro jeho manželku, která o něj pečuje,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Hejtmanka věří, že se podaří vybrat dostatek finančních prostředků na pořízení potřebného schodolezu, který panu Kolínovi významně usnadní pohyb po domě.

Kam přispět?

Všichni, kdo se rozhodnou do této sbírky přispět, mohou finanční prostředky vložit do zapečetěné sběrací pokladničky umístěné v recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88 Karlovy Vary. Pokladničky najdou zájemci také na všech akcích pořádaných Karlovarským krajem.

Přispět lze i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-8527850227/0100.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio