Karlovarský kraj vydal průvodce po barokních památkách v regionu

6. září 2017

Česká republika letos žije ve znamení Roku baroka, který vyhlásila agentura CzechTourism. Karlovarský kraj v souvislosti s oslavami nyní vydal publikaci, která provede čtenáře po nejvýznamnějších barokních památkách na území regionu.

Průvodce představí asi 40 známých, ale i zapomenutých barokních památek a míst, které dohromady tvoří „barokní cestu“ krajem. Průvodce vychází v nákladu jeden tisíc kusů.

„Ještě před koncem školního roku jsme nabídli tematické výlety pro žáky základních a středních škol po barokních skvostech. Šlo o akce v netradičním duchu. Účastnilo se jich téměř 500 dětí a mladých lidí z celého regionu. Počítáme s tím, že by divadelní představení pro školy zaměřená na fenomén baroka pokračovala i v prvním pololetí nového školního roku,“ řekla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

„Vyhlásili jsme soutěž pro návštěvníky vybraných osmi barokních památek v kraji a krásu našich barokních památek chceme lidem připomenout právě i prostřednictvím nově vydané publikace,“ dodala Seifertová.

Publikace vyšla v krajské edici Cesty kulturního dědictví a zájemcům je k dispozici na krajském úřadě, ale během září také v krajské knihovně a v městských infocentrech.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio