Karlovarský kraj vydal knihu věnovanou houbám

14. leden 2017

Milovníci přírody se mohou těšit na unikátní knihu s názvem Vzácné a ohrožené houby Karlovarského kraje. Jedná se o první publikaci, která podává informace o tajemném světě těchto organismů vyskytujících se na našem území.

„Kniha, jejímiž autory jsou Martin Chochel a Daniel Hrčka, vychází v nákladu dvou tisíc kusů. Karlovarský kraj tak doplnil edici, která v současné době čítá pět publikací vztahujících se k přírodě našeho regionu,“ říká krajský radní Karel Jakobec.

Čtenáře jistě potěší bohatý obrazový materiál. Nejedná se však o atlas hub s vyčerpávajícím výčtem jednotlivých druhů. Dokonce i čerstvě po uzávěrce byly nově nalezeny další druhy, které by si do budoucna zasloužily publicitu.

„Cílem publikace je seznámení běžného houbaře nebo zájemce o přírodu s tím, že kromě základního dělení hub na jedlé a prašivky, existuje celá řada zajímavých a vzácných druhů, které si zasluhují naši pozornost a ochranu a které není třeba hledat jen v lese, ale prakticky všude kolem nás,“ dodal jeden z autorů Martin Chochel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio