Karlovarský kraj pokračuje v modernizaci sítě zdravotnické záchranné služby

27. únor 2023 12:15

Karlovarský kraj připravuje stavbu dvou nových výjezdových stanovišť zdravotnické záchranné služby. Měla by vzniknout v Lubech u Chebu a později v Teplé u Mariánských Lázní. 

Stavba nové základny v Lubech by měla začít v závěru letošního roku. Nahradit by měla nevyhovující zázemí současného stanoviště. Potřebný pozemek pro výstavbu jednopodlažního objektu darovalo Karlovarskému kraji město Luby.

„Dalším místem, které se nyní připravuje, je Teplá, kde stávající stanoviště je rovněž v nevyhovujících prostorech. Jeho úprava do řekněme standartní kvality není možná, proto záchranka vytipovává vhodnou lokalitu pro obdobnou stavbu jako je tomu v Lubech na zelené louce,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

​Výdaje na realizaci projektu výstavby výjezdové základny v Lubech dosáhnou zhruba 24 milionů korun. „Realizace projektu by měla nastat na podzim tohoto roku. V současné chvíli se dokončuje projektová dokumentace, která by měla být hotova v červenci,“ upřesnil Kulhánek.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio