Karlovarský kraj navštívil předseda Senátu Milan Štěch

2. září 2014

Na pracovní návštěvu zavítal ve čtvrtek a v pátek do Karlovarského kraje předseda Senátu České republiky Milan Štěch. Navštívil dvacátý ročník dějepisné soutěže, na níž převzal záštitu, na Sokolovsku si například prohlédl jezero Medard a místní nemocnici. Setkal se také s vedením Karlovarského kraje, pobesedoval se studenty a rovněž zamířil na návštěvu do karlovarské Becherovky a na letiště.

V aule chebské ekonomické fakulty nejprve předseda Senátu slavnostně zahájil tradiční dějepisnou soutěž gymnaziálních studentů, kterou letos zdejší gymnázium za rekordní účasti více než sedmi desítek týmů z celé České republiky i sousedního Slovenska pořádalo již podvacáté. Poté se přesunul na chebskou radnici, kde se setkal se členy rady města.

Na závěr pobytu v Chebu zamířil Milan Štěch do průmyslového parku, který město vybudovalo s podporou evropských prostředků před osmi lety a který je největší a z hlediska zájmu firem také nejúspěšnější průmyslovou zónou v Karlovarském kraji. V průmyslovém parku si Milan Štěch prohlédl pobočku německého výrobce plastových hraček Playmobil, která je z pohledu počtu zaměstnanců největší firmou v zóně.

Druhý den návštěvy Karlovarského kraje zahájil předseda Senátu diskuzí s vedením krajské samosprávy. Hovořilo se především o problémech v oblasti sociálních služeb, dopravy a dopadu ekonomické krize na hospodaření krajů.

V programu Milana Stěcha nechyběla ani návštěva karlovarské obchodní akademie. Hned po ní zamířil předseda Senátu na exkurzi do výrobny likérky Jan Becher a na mezinárodní letiště v Karlových Varech. Ředitel letiště Václav Černý představil linky, včetně nejnovějších do ruské Samary a Rostova, a nastínil, jakým směrem se chce vedení letiště ubírat. Po skončení této prohlídky Milan Štěch dvoudenní návštěvu Karlovarského kraje ukončil.

Spustit audio