Karlovarský kraj nabídne tradiční regionální den železnice

4. září 2020 12:30

České dráhy a Karlovarský kraj připravily na sobotu (5. 8.) tradiční regionální den železnice. Program upozorní na 150. výročí trati mezi Karlovými Vary a Chebem, po které projede nostalgický vlak.

Návštěvníci se mohou těšit na historické parní jízdy z Karlových Varů do Mariánských lázní a z Chebu do Karlových Varů. „Celý program je zaměřen na jízdy historických vlaků s parní lokomotivou, takzvanou Šlechtičnou řady 475.179, která už několikrát v Karlových Varech a vlastně na této trati po dobu zhruba 30 let vozila všechny osobní vlaky a rychlíky,“ popsal regionální ředitel osobní přepravy Českých drah Vladimír Omelka.

Po příjezdu zvláštního do Mariánských Lázní bude představen nově zrenovovaný Císařský salónek a výstava fotografií z kalendáře Českých drah pro rok 2020. Cestující nostalgického parního vlaku musí mít nasazeny roušky.

„Provoz mezi Karlovými Vary a Chebem byl na Horním nádraží zahájen dne 19. 9. 1870. Jsem velice rád, že si toto významné datum dnes můžeme i přes opatření proti šíření nemoci covid-19 připomenout nostalgickou jízdou,“ dodal Omelka.

O zábavu ve stanicích i ve vlaku se postará kapela Švejk band pod vedením pana Karpíška s písničkami z počátku 20. století, na nádraží v Karlových Varech je připravena výstava fotografií Jindřicha Nového k 150. výročí zahájení provozu a ve stanicích Karlovy Vary a Cheb se představí půjčovny kol ČD Bike.

Akce začíná v 9 hodin.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , České dráhy
Spustit audio