Karlovarský kraj má nového dodavatele elektřiny

5. duben 2012

Karlovarský kraj vybral nového dodavatele elektřiny. Důvodem byly ekonomické problémy společnosti, která službu zajišťovala. Na začátku roku se dostala do ekonomických problémů a nebyla schopna plnit své závazky. Kontrakt uzavřel kraj do konce letošního roku. Pak bude následovat klasické výběrové řízení.

O tom, že má společnost Korlea invest problémy se Karlovarský kraj dozvěděl začátkem března. V tiskové zprávě je napsáno, že firma ukončila obchodování s elektřinou. Karlovarskému kraji ji dodávala pouhých osm měsíců.

Problém s dodávkami elektřiny nejen pro krajský úřad, ale i jeho přibližně 90 příspěvkových organizací, bylo nutné vyřešit co nejrychleji. Karlovarský kraj připravil zkrácené výběrové řízení, do kterého se přihlásily čtyři společnosti. Kritérium bylo jediné – nabízená cena za kilowatthodinu. Kraji se dokonce podařilo vybrat firmu, která je ještě levnější než zmíněná Korlea invest.


Pražská společnost bude elektřinu krajskému úřadu a ostatním krajským organizacím dodávat jen do konce roku. Pak hejtmanství vyhlásí standardní tendr, ze kterého vzejde firma, která bude dodávku zajišťovat opět tři roky.

Centrální dodávka by se v budoucnu měla týkat i plynu. Podle vedení Karlovarského kraje, je ale v tomto případě na nového dodavatele zatím čas. Smlouvu má hejtmanství uzavřeno teprve od loňského roku na dobu tří let.

Spustit audio