Karlovarský kraj letos opět podpoří charterové lety

15. květen 2023 14:05

Víc než třemi miliony korun podpoří v letošní turistické sezoně Karlovarský kraj provoz charterových letů z letiště v Karlových Varech. Tato částka ovšem nemusí být ještě konečná.

Podle hejtmana Petra Kulhánka zvoleného za STAN záleží na dalším jednání s izraelským dopravcem. Ten chce právě do Karlových Varů létat z Tel Avivu. „Destinace se mohou dále množit, ať už to jsou destinace dovolenkové, nebo právě zájem izraelského operátora o linku z Tel Avivu do Karlových Varů, která by byla incomingová, tam bychom šli stejnou podporou, možná i vyšší, záleží na jednání s dopravcem,“ uvedl hejtman.

Zatím tři miliony korun Karlovarský kraj vloží do Sdružení pro rozvoj leteckých linek na charterové lety dvou cestovních kanceláří. Podporu 100 tisíc korun na let dostane kancelář Alexandria, která nově zavedla spoj do Bulharska, a stejnou částku obdrží i Čedok za charter na Krétu. Lety do Antalye kraj podpoří poloviční sumou. Tuto možnost totiž nabídla cestovní kancelář poprvé už vloni.

Jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus doufá, že se pro další sezonu se podaří pro Karlovy Vary zajistit i další spoje.

Spustit audio