Karlovarský kraj dá 25 milionů na poslední opravu budovy policejní školy v Sokolově

19. září 2023 08:55

Karlovarský kraj dá 25 milionů korun na sanaci a odvlhčení budovy školy v Komenského ulici v Sokolově. Bude to podle plánů poslední oprava nutná k tomu, aby budovu, kterou nyní využívá policejní střední škola, mohl kraj předat ministerstvu vnitra.

V budoucnu by tak správu budovy mělo zajišťovat už přímo ministerstvo. „Jak policejní škola funguje v objektu Karlovarského kraje, tak se snažíme v posledních letech zlepšit její stav. To znamená zabezpečit standardní stav budovy, sítí, infrastruktury a sanaci proti vlhkosti tak, aby mohlo dojít k naplnění dohody s ministerstvem vnitra, že si budovu převezme do své správy,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Školní budova v Komenského ulici slouží nyní jako sídlo policejní školy. Dříve zde byla střední odborná škola a učiliště. Budova ale už nutně potřebovala zásadnější opravy. Některé byly provedeny v minulých letech a do letošního rozpočtu kraj zařadil z přebytku hospodaření 29 milionů korun na poslední část oprav.

Policejní škola v Sokolově vznikla v roce 2018 jako pobočka Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze. Sokolovská pobočka slouží pro střední stupeň vzdělávání a při plné obsazenosti osmi tříd má až 208 žáků.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: ČTK/Český rozhlas
Spustit audio