Karlovarský kraj chce posunout termín dostavby v karlovarské nemocnici, bojí se o dotace

23. červenec 2015

Vedení hejtmanství chce znovu požádat Regionální operační program Severozápad o prodloužení termínu centralizace zdravotnického zařízení. Obává se, že by ho případné pozdržení prací mohlo připravit o evropské peníze.

Stavební úpravy v areálu karlovarské nemocnice zatím stále běží podle plánu. Vedení Karlovarského kraje se ale obává případných komplikací, které by mohly způsobit nedodržení termínu. Hejtmanství by pak muselo vracet dotace, které z programu na centralizaci nemocnice získalo.

Původní termín je stanoven na 15. října. Kraj ho chce posunout o měsíc tak, aby tím úřadu ROP Severozápad nezpůsobil problémy se závěrečným zúřadováním projektu. Úřad operačního programu už ale jednou žádost a posun termínu zamítl.

Cílem projektu centralizace karlovarské nemocnice je přestěhovat oddělení z okrajových částí areálu do centrální budovy. Tím by se měl zlepšit komfort jak pro pacienty, tak i pro provoz nemocnice. Práce mají stát zhruba sto milionů korun. Rekonstrukce a dostavba se pak týká Pavilonu B. V závěru roku by se tam mělo přestěhovat dětské oddělení, ambulance i lůžková část ORL a také infekční oddělení.

Stavět se původně mělo začít už loni. Výběrové řízení na dodavatele se ale muselo opakovat. Práce proto začaly až letos na jaře. Nejvýznamnější investiční akce v nemocnici od stavby pavilonu akutní medicíny teď proto musí být hotova za půlku původně plánované doby. Další komplikací při stavbě pak byl i nález azbestu ve střeše pavilonu. I proto také kraj žádá o prodloužení termínu dokončení stavby.

V areálu nemocnice v Karlových Varech dělníci pokračují s rekonstrukcí jednoho z pavilonů
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio