Karlovarský bazén roste podle plánu

27. říjen 2011

Stavba bazénu v Karlových Varech pokračuje podle plánu. Některé práce jsou dokonce v mírném předstihu. Jde především o parkoviště a lávku, která povede od KV Arény na druhou stranu silnice. Cena celé stavby bazénu bude stát téměř 230 miliónů korun. Z toho pokryje kolem 85 procent dotace z Evropské unie, zbytek nákladů platí město ze svého rozpočtu.

Už nyní ovšem ekonomové propočítávají, kolika miliony korun bude muset radnice provoz bazénu ročně dotovat. Pro příští rok zatím Karlovy Vary počítají se čtyřmi miliony korun. Dotace na bazén budou v příštím roce součásti 17 milionů korun určených pro sousední KV Arenu, pod níž bude zatím i organizačně náležet.

Stavba bazénu s veškerým vybavením bude hotova v srpnu 2012 a už v září přivítá první návštěvníky. Podle předběžných odhadů by se cena měla pohybovat od 80 do 100 korun za hodinu vstupu. I tak ale provoz soběstačný nebude a město ho bude muset dotovat.

Veškeré odhady jsou však jen předběžné a vycházely ze zkušeností s provozem jiných bazénů v Česku, rozhodující bude, jakou bude mít plavecké centrum návštěvnost. Právě kvůli ní se upravoval původní projekt, který počítal spíše s ryze sportovním areálem s deseti dráhami a jen minimem atrakcí. V rámci daných možností se bazén zmenší na šest drah a přibude mnohem více atrakcí pro veřejnost.

Spustit audio