Karlovarské letiště rozšířilo parkovací plochy

12. říjen 2011

Mezinárodní letiště v Karlových Varech investovalo více než 3,6 milionu korun do rozšíření parkovišť. Získalo tak nová místa pro dalších 91 automobilů, z toho šest míst je určeno pro handicapované řidiče. Odstavná plocha pro vozy vznikla ve východní části areálu.

Výstavba nového parkoviště pro osobní automobily je pro letiště jednou z nejvýznamnějších investičních akcí letošního roku. Má výrazně zvýšit komfort parkování pro cestující veřejnost i návštěvníky letiště. Parkoviště postavila Eurovia CS, která zvítězila v tendru. Stavba byla hrazena pouze z vlastních prostředků letiště. Rozšiřování počtu parkovacích míst na karlovarském letišti je rozděleno do etap. Pro druhou etapu je už hotová projektová dokumentace a vznikne místo pro dalších 350 vozidel.

Karlovarské letiště letos začalo také s přípravami na rozšíření hlavní odbavovací plochy pro letadla. Investice za asi 30 milionů umožní současné stání více čekajících letadel. Nová plocha poskytne místo pro čtyři letadla Airbus 320 nebo Boeing 737. Nyní mohou na letišti stát jen dvě letadla. Pokud by chtělo přistát další, musí počkat, až se místo uvolní. Podaří-li se dokončit jednání o úvěru, mělo by se začít stavět ještě letos.

Mezinárodní letiště Karlovy Vary odbavilo letos v červenci a v srpnu 18 750 cestujících. Proti stejnému období loňského roku to bylo o téměř čtyři a půl tisíce pasažérů více. Pravidelnou leteckou dopravu tady zajišťují ČSA, Aeroflot, Ural Airlines a Czech Connect Airlines.

Spustit audio