Karlovarské infocentrum nově funguje v Císařských lázních

1. březen 2024 10:35

Turistické infocentrum Karlových Varů se přestěhovalo do budovy opravených Císařských lázní. Vznikne zde společné městské a krajské infocentrum, které bude určeno primárně pro návštěvníky Karlových Varů. Druhá pobočka pak bude v centru lázeňského města.

V Císařských lázních se pro veřejnost otevře od pondělka. „Musely se přestěhovat vitríny a propagační materiály. Ředitelství infocentra bude i nadále působit v Husovce, toho se stěhování netýká,“ řekl ředitel Infocentra Karlovy Vary Josef Dlohoš.

Zatímco prostory v Císařských lázních jsou jasně dané, nová pobočka v centru města teprve vznikne, a to ve Varšavské ulici, kde bude poblíž centrálnímu bodu městské MHD i vlakovému Dolnímu nádraží. Půjde o kontejnerový systém, který je moderní a momentálně jeho podobu, vnitřní rozložení a vybavení navrhuje Kancelář architektury města Karlovy Vary.

„Rádi bychom nové infocentrum ve Varšavské ulici otevřeli v polovině roku. Je třeba vyřídit klasické stavební povolení, připravit inženýrské sítě a instalovat samotné kontejnery. Pak už zbyde jen vše přestěhovat,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Infocentrum v centru obchodně-správní části města bude sloužit nejen turistům, ale i místním, například pro nákup vstupenek.

autoři: Jiřina Vůjtěchová , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio