Karlovarské autokino bude promítat o den déle. Na letiště míří za filmy stovky aut

15. květen 2020 14:00

Díky zájmu o karlovarské autokino, které začalo od středy každý den promítat na travnaté ploše v areálu mezinárodního letiště, přibude další projekce. Původně byl naplánovaný program do neděle 17. května. Promítat se bude ale i v pondělí. Zájemci uvidí film Spider man – Daleko od domova.

Na letiště přijíždí každý večer víc než sto aut. „Už za prvních 24 hodin prodeje jsme měli objednáno na první den šedesát aut, na druhý osmdesát,“ připomíná Roman Rokůsek, jednatel KV Areny, která organizuje promítání ve spolupráci s karlovarským magistrátem. Hned u vjezdu navádí řidiče jak organizátoři, tak zelené reflexní šipky na asfaltu. Pořadatelé rozestavují auta před nafukovací konstrukcí do tvaru rozevřeného vějíře. „Nalaďte si frekvenci 88,4,“ radí řidičům muži v reflexních vestách. Rozestupy mezi auty jsou zhruba metr a půl.

Pro návštěvníky, kteří mohou přijíždět od osmé hodiny večer, jsou připraveny i tři stánky s občerstvením, stolky i toalety. Promítat se začíná v půl desáté. Projekční plocha je mezi nafouknutými tubusy, které tvoří velkou branku. „Plátno má 14 x 9 metrů, samotná bílá projekční plocha měří 10,5 x 6 metrů,“ popisuje Jan Petráček ze společnosti Kino na kolečkách. Z plochy je nadšený, málokde je při promítání tak příhodný velký prostor. To připomíná i karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferkelová, která se jela podívat hned na první projekci. „Nejen lokalitou, ale i počtem aut, které se sem vejdou, je to něco ojedinělého v celé republice,“ poznamenala primátorka.

Předprodej vstupenek naleznete na stránkách města.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související