Karlovarská krajská nemocnice odkládá plánované operace. Provoz omezí také nemocnice v Chebu

18. březen 2020 12:00

Nemocnice v Karlových Varech a Chebu, které spadají pod Karlovarskou krajskou nemocnici a. s. (KKN), omezí některé činnosti. Až na výjimky se zastaví ambulantní péče nebo se odloží plánované zákroky.

Na operační ani porodní sály se nikdo cizí nedostane, včetně otců u porodu. Nemocnice o tom dnes informovala na sociálních sítích. Ambulantní péče je zastavena s okamžitou platností v Karlových Varech a Chebu, s výjimkou už objednaných pacientů.

S okamžitou platností jsou v Chebu a od 19. března budou i v Karlových Varech zcela zastaveny plánované operace a zákroky, které není nutné z důvodu ohrožení na životě realizovat okamžitě. Pacienti, kteří jsou již objednáni na operace, budou vyrozuměni o náhradním termínu.

Kvůli riziku nákazy nemocnice také zakázaly přístup třetím osobám na operační a porodní sály, a to i osobám, které nejeví příznaky onemocnění.

Už v úterý 17. března se uzavřela všechny vstupy do nemocnice v Karlových Varech a pacienti musí projít před vstupem hlavním vchodem kontrolou klinické i cestovatelské anamnézy. Stejné opatření začne platit i v Chebu, tam ale s výjimkou pro dětskou ambulanci, která kvůli svému umístění provádí anamnézu v místě.

Krajská nemocnice těmito opatřeními chce razantně snížit dopady probíhající epidemie na provoz a zajistit chod zařízení i při dalším nárůstu onemocnění COVID-19.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související