Karlovarská krajská nemocnice dokončila modernizaci vybavení

27. květen 2013

Karlovarská krajská nemocnice dokončila rozsáhlý projekt obnovy přístrojového vybavení. Do něj patří i nákup moderních lůžek a samozřejmě pořízení magnetické rezonance. Obnova stála 120 miliónů korun. Na financování se podílel Karlovarský kraj a Evropská unie.

Projekt trval skoro 5 let a v jeho průběhu bylo provedeno 36 výběrových řízení. Asi nejdelší tendr trval s výběrem lůžek. Přes problémy s otevřením obálek, technických požadavků až po odvolání neúspěšných kandidátů se nakonec vedení nemocnice lůžka povedlo vybrat i zakoupit.

Stará technika přitom už mnohde dosluhovala a její stav byl havarijní nebo vyžadoval časté opravy. Mezi pořízenými přístroji byly například anesteziologické přístroje, ultrazvukové systémy, infuzní technika, monitorovací systémy, rentgeny, operační stoly nebo rehabilitační přístroje a pomůcky.

Podle generálního ředitele nemocnice Petra Svobody se proti plánovaným cenám podařilo snížit výslednou cenu přístrojů o 26 milionů korun. Podle hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného jsou investice do vybavení krajských nemocnic jednou z priorit kraje. Nové přístroje zlepší komfort jejich pacientů.

Spustit audio