Karlovarská Energie sehraje první extraligové utkání roku 2020. Hostit bude Spartu

Hokejisté Karlových Varů a Sparty budou díky čtvrteční (2. 1.) předehrávce 33. extraligového kola první, kdo se utká o body v novém roce. Zatímco domácí se potřebují oklepat z pondělního debaklu 1:9 v Brně, Pražané budou mít šanci vrátit se alespoň dočasně do čela tabulky před Liberec.

Západočeši v předchozím duelu v Brně dokázali zvítězit 7:2 a těšili se na další bodový zisk, přišlo však kruté vystřízlivění. „Pro nás to byl nejhorší zápas v tomto roce, ať už výsledkově, tak i herně. Doběhl nás těžký program posledních dnů a zdravotní stav většiny hráčů,“ připustil asistent trenéra Tomáš Mariška.

Věřil zároveň, že hůř už jeho svěřenci zahrát nemohou. „Měli jsme špatný pohyb, načal nás první smolný gól, po hraniční situaci jsme dostali druhou branku, což byl jeden klíčových momentů. Kometa byla celý zápas lepší, my jsme se celý zápas protrápili, výkon byl z naší strany špatný,“ doplnil Mariška.

Karlovy Vary jsou překvapením soutěže, řekl Pech

Sparťané přišli o pozici lídra po dvou venkovních porážkách, při nichž nebodovali, ale rok zakončili výrazně lépe. V posledním utkání zvítězili proti Litvínovu 8:4.

„Karlovy Vary, které jsou překvapením soutěže, vyhrají v Liberci, Hradci Králové, a pak přijde zápas, kdy dostanou devět gólů. Na druhou stranu pro ten tým je to lepší, než když prohraje 1:2, 1:3. Pak by se v tom trápili, ale takhle to můžou pustit z hlavy a soustředit se jenom na nás,“ přemítal útočník Sparty Lukáš Pech.

Na možnost předstihnout vedoucí Liberec, který má dva body k dobru a hraje až v pátek v Kladně, se pražský tým kouče Uweho Kruppa nesoustředí. „Máme těžký zápas v Karlových Varech, které hrají výborně. Na to se budeme soustředit jako první. Pak nás čeká venkovní zápas v Drážďanech s Litvínovem,“ připomněl další útočník Sparty Michal Řepík.

Utkání mezi Karlovými Vary a Spartou odstartuje v 17:30 v KV Areně.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio