Karlovarská Energie se po devíti letech předvede v předkole play-off extraligy ledního hokeje. Na úvod ji čeká Hradec Králové

9. březen 2020 12:00

Karlovarští hokejisté prožili letošní sezonu jako na houpačce. V první polovině se objevovali v nejvyšších patrech tabulky, v té druhé se jim už tolik nedařilo. Přesto se to energetikům po devíti letech podařilo, a míří do vyřazovacích kol extraligy ledního hokeje.

Soupeř z Hradce Králové, kterému se Karlovarští postaví už dnes 9. března v 19 hodin, skončil v tabulce o tři body před Karlovými Vary na osmém místě. Na kluzištích soupeřů se Mountfieldu podařilo získat šestý nejvyšší počet bodů v základní části, uvedl na svých webových stránkách klub HC Energie Karlovy Vary. Naopak v domácím prostředí skončili Hradečtí až na desátém místě mezi ostatní extraligovou konkurencí.

Energie se v základní části letošní sezony pohybovala v nejvyšších patrech tabulky. Ve druhé polovině už se karlovarskému týmu ale tolik nedařilo. Z posledních 10 duelů vyhrála Energie za plný počet bodů pouze jeden. „Že je z toho nakonec deváté místo, za to jsme velmi rádi. Hráčům za to patří velká pochvala do kabiny, protože si myslím, že základní část, která nebyla jednoduchá, odmakali neskutečně. Jsme rádi, že po takové době tady budou zápasy play-off,“ zhodnotil výkon energetiků pro web hokejkv.cz asistent trenéra Tomáš Mariška. 

Hokejisté Karlových Varů se podle Marišky připravovali na soupeře z Hradce Králové už mnohem dříve. Jde o kvalitního soupeře s velkými zkušenostmi v play-off a se zkušenou oporou v trenérských řadách – Vladimírem Růžičkou. „Hradec má na tyto zápasy play-off hráče a zkušenosti. Máme k tomu úctu, ale myslím si, že jsme dokázali během sezony, že umíme hrát s každým. Připravíme se nejlépe, jak budeme moct. Necháme na ledě všechno,“ konstatoval pro hokejkv.cz Mariška.

První dva zápasy Karlovarští odehrají na ledě Hradce, a to dnes 9. března od 19 hodin a v úterý 10. března také od 19 hodin. Ve čtvrtek pak předkolo uvítá domácí KV Arena rovněž od 19:00.

autor: nkr | zdroj: HC Energie Karovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio