Karlovarská Energie odstartuje extraligu bitvou proti Kometě

8. září 2021 10:15

Nový ročník hokejové extraligy začne ve středu předehrávkou prvního kola mezi karlovarskou Energií a Kometou Brno. Karlovy Vary tak hned na úvod čeká těžký soupeř. V rámci přípravy dokázala Kometa vyhrát všech svých osm zápasů.

„Bude to pro nás určitě náročný soupeř, ale já věřím, že jsme na start dobře připraveni a v domácím prostředí před našimi fanoušky uděláme vše proto, aby ten výsledek byl co nejlepší a abychom získali na domácím ledě nějaké body,“ řekl asistent trenéra Energie Tomáš Mariška.

Čtěte také

Sestava A-týmu Karlových Varů prošla během přestupového období lehkou proměnou. Odešli Dalimil Mikyska, Daniel Kowalczyk, Libor Zábranský, Petr Šenkeřík a útočníci Tomáš Vildumetz a Tomáš Mikúš. Úspěšnou kariéru neprodloužil dlouholetý kapitán a klubová legenda Václav Skuhravý.

Klub naopak posílila trojice libereckých hokejistů – obránci Tomáš Havlín, Tomáš Hanousek a útočník Jiří Průžek. Obranu vyztužili i Ondřej Dlapa, Patrik Parkkonen a Lukáš Doudera. Nováčkem v karlovarském útoku se stal také Patrik Miškář.

Z lavičky tým povede Pešout, v kabině Vondráček

Už pátou sezonu v řadě Energii povede hlavní trenér Martin Pešout společně se svými asistenty Tomášem Mariškou a Pavlem Kněžickým. Novými členy realizačního týmu se stali fyzioterapeut Petr Benda a kondiční trenérka Magdalena Magner.

Výraznou změnu hlásí hráčské vedení mužstva, kdy kapitánské céčko po loučícím se Václavu Skuhravém převzal Tomáš Vondráček. Jeho asistenty budou Tomáš Rachůnek a Lukáš Pulpán.

Kometa vsadila na zahraniční posily

Utkání bude soutěžní premiérou trenéra Jiřího Kalouse od jeho nástupu na střídačku Komety. Brno od loňské sezony přišlo v kádru o některá výrazná jména. V klubu skončili Petr Zámorský, Jakub Klepiš i Rakušan Peter Schneider a brankář Karel Vejmelka.

Tým posílili Slováci Matej Tomek, Michal Krištof, Marek Ďalog a Marcel Haščák. V útoku se bude Kometa spoléhat také na kanadské hráče Alexandre Malleta a Brandona Mageeho.

Úvodní buly zápasu je naplánováno na 17:30. Utkání můžete sledovat také na obrazovkách ČT sport.

autor: nkr | zdroje: HC Energie Karlovy Vary (hokejkv.cz) , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio