Kapr na zelenině
podle paní Marie ze Starého Lázu
Suroviny:
1 kapra
1-2 cibule
sterilovaná paprika
3 - 4 rajčata
4 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky
olej
voda
strouhaný sýr
sůl
Postup:
Kapra naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou.
Poté ho zprudka osmažíme na oleji z obou stran. Cibuli nakrájíme na plátky, rajčata na kolečka a polovinu dáme do zapékací misky, na to položíme porce kapra a zakryjeme druhou polovinou zeleniny a přidáme sterilovanou papriku. Zalijeme trochou oleje a vodou. Vložíme do trouby a zapékáme po dobu 30 minut. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme dokud se sýr neroztaví.
Příloha: brambory, chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka