Kancelář architektury města Karlovy Vary vyslechla občany v Rybářích

KAM KV° (Kancelář architektury města Karlovy Vary) vykročil mezi lidi a uspořádal v rámci nového cyklu KAMjdeme° první veřejné setkání s občany.

Tým Kanceláře architektury města Karlovy Vary plánuje postupně obejít všechny městské části, aby se představil místním, aby je vyslechl a převzal od nich další podněty pro rozvoj města.

„Jako první městkou část pro naše setkání jsme zvolili Rybáře, jednak protože má ze všech čtvrtí největší počet obyvatel, ale také protože je v ní aktuálně mnoho projektů, ke kterým mají obyvatelé co říci. Ať už se jedná o krematorium, budovu bývalého pivovaru, koupaliště Rolavu nebo budovu Střední uměleckoprůmyslové školy. Vycházíme mezi lidi s cílem naslouchat jejich nápadům a podnětům. KAM je organizátorem přípravy nové Strategie města, do které se dá těmito nápady přispět a počítat s nimi.“ uvedl ředitel KAMu Petr Kropp.

Co trápí obyvatele Rybář

Po představení samotného týmu kanceláře a její práce zahájil KAM diskusi o tom, jak se žije v Rybářích, co zde obyvatelům chybí, nebo co je zde naopak trápí. „Dostali jsme mnoho podnětů, kterými se můžeme začít zabývat. Důležitými tématy jak pro nás, tak pro obyvatele Rybář jsou určitě dopravní situace na Sokolovské ulici, klidová doprava, tedy parkování nejen na sídlištích, konstrukce mototechny, areál pivovaru, pergola na Rolavě a veřejný prostor na sídlištích.“

„Jedním z témat bylo i karlovarské krematorium, které přítomní místní obyvatele oproti těm předchozím nevidí jako největší problém svého bydliště.“ doplnila mluvčí KAMu Jana Boukalová spolu s informací, že další setkání KAMjdeme° se uskuteční ve Staré Roli v budově ZŠ Truhlářská 4. 12. opět od 17 hodin.

autor: nkr | zdroj: Kancelář architektury města Karlovy Vary
Spustit audio