Jsme mladí, nabíráme sebevědomí, říká Karlovarský Kverka po domácí výhře

6. říjen 2014

Ve dvou sobě velmi podobných arénách hráli v posledních dnech hokejisté Karlových Varů. Zatímco se ale v pátek vraceli z Třince s výpraskem 0:4, dnes nadělili Kometě na cestu do Brna skóre 4:1. Druhý a zároveň vítězný gól vstřelil mladý útočník Energie Jaromír Kverka.

„Dali jsme dva slepené góly a pak jsme trošku ubrali. Soupeř dal gól a měl šance. Pak už jsme si to ale pohlídali. Odskočili jsme na 3:1 a zápas byl v naší režii,“ zhodnotil utkání s Kometou Brno autor druhého gólu Jaromír Kverka.

Za stavu 2:1 ale Energie zvolnila a umožnila brněnské Kometě několik možností k vyrovnání. „Je to v hlavách. Najednou jsme upustili od naší hry, ale o přestávce jsme se trošku seřvali, řekli jsme si, že takhle to nejde, a ve 2. třetině nastoupil jiný tým.“

Karlovarští hokejisté prožili zvláštní závěr týdne, v pátek jednoznačně podlehli Třinci na severu Moravy 4:0. Po dlouhé cestě zpět ale dokázali nastřílet čtyři góly Kometě. „Jsme mladý tým, takže do každého utkání musíme dát 110 procent. Musí při nás stát i štěstí,“ uvědomuje se dvaadvacetiletý útočník.

V domácím prostředí Energie využila špatné formy Brna, které má v tabulce jen 7 bodů. „Ostatní soupeře moc nesleduji. Jen na videu nám ukázali, že mají bordel v obranném pásmu,“ ví střelec vítězného gólu největší slabinu nedělního soupeře.

Po pomalejším rozjezdu a prohrách v prvních třech extraligových zápach se Karlovy Vary posouvají tabulkou. Mají už 15 bodů, stejně jako pražská Sparta.

„Jsme mladí hráči, bojujeme. Seběvědomí není jako u velkých hráčů. Ale takovými malými krůčky ho sbíráme, aby to bylo lepší a lepší. Doufám, že na konci to bude super,“ vyhlíží další zápas Jaromír Kverka.

autoři: kyk , vman
Spustit audio