Ježíškova vnoučata se zpožděním plnila přání seniorů. Do Perninku přijela zahrát dechová kapela

Do krušnohorského Perninku dorazil těsně před velikonočními svátky dárek od Ježíškových vnoučat. Na přání seniorů přijela zahrát dechová kapela. Její členové chtěli přijet už v závěru loňského roku, termín vystoupení ale překazila anticovidová opatření.

Projekt Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata už přes pět let pomáhá seniorům a osamělým lidem. Těsně před velikonocemi dorazil jeden z dárků Ježíškových vnoučat do Perninku u Karlových Varů. Obyvatelům domova pro seniory přijela se zpožděním zahrát dechová kapela.

„Povedlo se nám to. Otevřela jsem stránku, přání se nám zalíbilo, kolegové se toho chytli a oslovili jsme místní dechovou kapelu,“ řekla Maria Slepičková, která na přání zareagovala se svými kolegy.

Splnit přání ale nebylo tak jednoduché. „Akci si klienti objednali před Vánoci, bohužel k její realizaci dochází až teď kvůli koronavirové situaci. Snažili jsme se klienty před onemocněním chránit,“ vysvětlil ředitel Domova pro seniory v Perninku Alfréd Hlušek.

Koncert udělal radost i se zpožděním. „Moc se mi to líbilo. Bylo to moc hezké odpoledne,“ pochvaloval si jeden z klientů domova.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.