Jemná polévka z dýně
V dnešním Apetýtu vám přinášíme recept na dýňovou polévku.
Budete potřebovat:
- 1 ks menší dýně (Hokaido)
- sůl
- pepř
- 250 ml smetanu na šlehání
- pár dýňových semínek na ozdobu
Postup:
- Dýni opláchneme a očistíme a neoloupanou nakrájíme na kousky.
- Dáme vařit podobně jako brambory v osolené vodě.
- Dýně by měla být lehce ponořená.
- Jakmile je dýně měkká, ztlumíme plamen a rozmixujeme ručním mixérem na mírně hustou kaši či pyré.
- Po rozmixování dochutíme pepřem a solí a nakonec vlijeme smetanu.
- Při podávání můžeme dozdobit několika dýňovými semínky a trochou ušlehané smetany.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.