Je v Karlových Varech prostor, který by podle vás zasloužil úpravu? Přihlaste ho do soutěže!

16. květen 2019 11:00

Obyvatelé Karlových Varů a okolí mohou přihlásit do soutěže zanedbané zákoutí, vnitroblok nebo dvorek. Akci vyhlásil začátkem května spolek Vzbuďme Vary spolu s Kanceláří architektury města. Vybrané místo by se pak mělo zrekultivovat.

Lidé mohou přihlásit jakýkoliv zanedbaný prostor, který by chtěli opět více otevřít veřejnosti, může se jednat i o místo, o které se už sami starají. Právě taková místa mohou být vybraná odbornou komisí a zrevitalizovaná.

Komise bude složená ze zástupců spolku a Kanceláře architektury města. Soutěž končí 30. června. Jakmile bude místo vybrané, přijdou se tam podívat architekt a zahradník, ti také navrhnout možnou úpravu, která se bude týkat laviček, dřevin i ostatní zeleně. Na úpravě místa se ale budou podílet i lidé, kteří ho budou uklízet. Finance poskytla Nadace české architektury.

Jak zanedbaný prostor do soutěže přihlásit?

Informace vyhlašovatelé sbírají pomocí dotazníku. Ten můžou zájemci vyplnit například zde, nebo v tištěné podobě na třech místech - na pobočce Krajské knihovny v Lidické ulici, v galerii Supermarket WC a v kavárně Havana v městské části Rybáře.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio