Je tady Jazzfest! Do Karlovarského kraje přijíždí špičkoví jazzmani z celého světa

23. září 2022 08:55

V karlovarském kině Drahomíra začne v pátek mezinárodní jazzový festival Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov 2022. Akci zahájí speciální díl cyklu Poezie & Jazz, věnovaný Bobu Dylanovi.

„Čtení Dylanových textů v podání Poetické skupiny Drahomíra se bude střídat s živou produkcí skupiny Jazz Apetit. Poté zpěvačka Alice Armstrong a kytarista a zpěvák Matt Long dokáží, proč oba jsou to nejlepší, co v současnosti nabízí britská bluesová scéna. Doprovodí je baskytarista Matěj Černý a bubenice Klára Böhmová,“ informoval za pořadatele Lev Havlíček.

„Hlavní hvězdou 39. ročníku mezinárodního jazzového festivalu bude jednoznačně americký hlasový kouzelník, skladatel, kytarista, multiinstrumentalista a dvojnásobný nominant na nejprestižní hudební cenu Grammy Raul Midón,“ upozornil ředitel festivalu MIlan Krajíc.

Jazz zazní na festivalu kromě zmíněného kina Drahomíra také v karlovarském městském divadle, v sokolovském kulturním domě, karlovarské Galerii umění a v Grandhotelu Ambassador Národní dům.

Festival nabídne celkem pět koncertů. V první polovině naplánované na září a říjen uslyší jazzoví fanoušci také například Emila Viklického a Pavla Hrubého nebo zmíněného Raula Midóna. V druhé části festivalu se v listopadu představí třeba Beata Hlavenková s Oskarem Törökem.

Na závěrečném koncertu zahraje i Karlovarský symfonický orchestr. Představí se v projektu Malý Princ autora symfonické hudby a dirigenta Kryštofa Marka. Podrobný program mezinárodního jazzového festivalu Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov 2022 najdete tady.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio