Jazzové lázně letos zakončí orchestr až z amerického Baltimoru

25. červen 2019 15:00

Od 22. 6. do 29. 6. probíhá na mariánskolázeňské kolonádě festival Jazzové lázně, který přináší už podevatenácté do lázeňského města hudbu v podobě odpoledních jazzových koncertů na kolonádě, které jsou zdarma.

Festival zahájila v sobotu 22. 6. od 15 hodin kapela J. J. Jazzmen v čele se zpěvačkou Barborou Vágnerovou. V neděli se představil Big Band Trumpets, orchestr složený výhradně z trumpetové sekce a rytmiky a v pondělí zahrál Shadde Yadda Quartet zpěvačky Dáji Šimíčkové, který se stylově zaměřuje na jazz v rozmezí 20. až 40. let.

Během celého týdne se před orchestřištěm slavné kolonády vystřídá ještě několik předních jazzových kapel z celé České republiky. V úterý provede jazzem padesátých let zpěvačka Petra Ernyeiová & Jazz Six. Atmosféru roztančeného New Orleanes přiveze ve středu dixielandová kapela the Dixie Hot Licks a ve čtvrtek je na programu zpěvačka Lucie Víšková se svou kapelou Jazz Cakes, ta hraje jak jazzové standardy, tak hity dalších populárních žánrů v novém jazzovém hávu. Tradiční část festivalu zakončí v pátek chebský Jazz Big Gang složený ze zapálených jazzmanů, kteří hrají moderní i tradiční jazz.

Oproti minulým ročníkům jsou letos připraveny dva bonusové koncerty

V pátek proběhne od 19.30 koncert Západočeského symfonického orchestru ve Společenském sále Casino. Během slavnostního večera zazní známá Gershwinova Rapsodie v modrém v podání klavírního virtuóze Aleše Vítka. Druhá půlka koncertu bude patřit jazzové zpěvačce Petře Brabencové a jejímu kvartetu, kteří za doprovodu symfonického orchestru zahrají populární jazzové standardy.

Celý festival pak zakončí mezinárodní host festivalu Baltimore Symphonic Band. Symfonický orchestr ze Spojených států při Vysoké škole v Baltimoru si připravil speciální program zaměřený na hudbu Bernsteina a Gershwina, koncert je zdarma a proběhne v sobotu 29. června. od 19 hodin na kolonádě.

autor: nkr | zdroj: KIS Mariánské Lázně
Spustit audio