Jak vypadá Karlovarsko z ptačí perspektivy? To představí fotograf Petr Lněnička

24. leden 2019 09:30

Fotografie Petra Lněničky, přibližující z ptačí perspektivy celou řadu míst Karlovarského kraje, mohou vidět lidé ve Dvoraně zámku Ostrov.

Lněnička je šéfem ostrovské společnosti Vertical Images, jejíž týmy zajišťují v několika zemích světa letecké snímkování včetně zajištění moderních radiometrických dat pro průmyslové účely.

V Ostrově se ale představí jako patriot a přiblíží různá místa z neobvyklých pohledů. Vernisáž výstavy s ukázkou dronů se uskuteční ve čtvrtek 24. ledna od 17:00 hodin.

„Když začaly být populární letecké záběry, rozhodli jsme se ve firmě, že si také nějaké pořídíme. Pozvali jsme si tehdy jedinou firmu, která v České republice pro tyto účely létala. Když jsme viděli výsledky, rozhodli jsme se, že to musíme mít také. Tak jsme vyjeli na veletrh do Německa, kde jsme viděli drony s fotoaparáty. Okamžitě jsme si jeden objednali. A pak už se lítání a fotografování stalo naším primárním byznysem,“ říká zkušený fotograf a filmař Lněnička.

Fotografování v regionu je už spíše jeho koníček

Ve své práci zajišťuje například pořizování leteckých fotografií, výškové inspekce a letecké mapování v Česku i v řadě zemí světa.

„Doma jsem tady, a miluji to tu, takže na výstavě lidé uvidí Krušné hory, Ostrov, Karlovy Vary a různé netradiční pohledy míst, které vypadají ze vzduchu rozhodně jinak, než ze země. Třeba takové koupaliště v Jimlíkově je zezdola obyčejná louže. Zezhora je tenhle bývalý kaolinový lom a jeho okolí v určité době neuvěřitelné nádherné,“ zve do Ostrova za vizuálními zážitky Petr Lněnička.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio