Jak funguje rádio, aneb Den otevřených dveří v Českém rozhlase Karlovy Vary

19. srpen 2019

Historie Českého rozhlasu Karlovy Vary se začala psát už v roce 1954, kdy zde bylo zřízeno detašované pracoviště plzeňského rozhlasu. Program zajišťoval nejméně jeden redaktor, který denně vyťukával zprávy na psacím stroji. Vložil je do obálky a podal na poště.

Od té doby však uteklo mnoho vody a 1. listopadu 2018 jsme slavnostně zahájili samostatné vysílání nové regionální stanice. Český rozhlas Karlovy Vary, který sídlí v Zítkově ulici, od této chvíle připravuje programové bloky včetně pravidelného zpravodajství, soutěží i rozhovorů se zajímavými lidmi.  

V sobotu 14. září, mohou všichni posluchači a nejen oni, nahlédnout „pod pokličku“ rozhlasové práce. Český rozhlas v Karlových Varech právě v tento den otevírá všem zájemcům své dveře.

„Program začíná v 10 hodin a kromě prohlídky samotné budovy včetně vysílacích studií, je mimo jiné připraven koncert skupiny Bad boys, ochutnávka regionálních potravin, autogramiáda našich moderátorů i akrobatického letce a karlovarského rodáka Petra Kopfsteina. Dětem bude k dispozici skákací hrad a zapojit se mohou tvořivé dílny Galerie WC Supermarket,“ zve na akci vedoucí programu Radim Jehlík.

autor: Eva Jandáková | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka