Jáchymov žádá o dotace rovnající se ročnímu rozpočtu města

18. duben 2015

Město Jáchymov možná obdrží dotace až 50 milionů korun. Taková je částka, o kterou se radnice uchází v různých dotačních titulech. Suma se rovná ročnímu rozpočtu obce. Peníze chce vedení města použít na dokončení revitalizace náměstí nebo opravu opěrných zdí.

„Pokud zrealizujeme všechny tři projekty týkající se Hornického náměstí, centrum města by opravdu doznalo podstatných změn. V zásadě takových změn, které ještě Jáchymov dosud nikdy nezažil," řekl starosta Bronislav Grulich.

Město, které mí zhruba 2 800 obyvatel přitom letos hospodaří právě s rozpočtem 50 milionů. Všechny projekty musí být dokončeny do konce letošního října. Samozřejmě za předpokladu, že Jáchymov dotace získá.

Městu již obdrželo 8 milionů na revitalizaci části Hornického náměstí. 20 milionů má Jáchymov přislíbených také na opravy opěrných zdí. Až do května naopak bude čekat, zda získá dotaci na opravy v dalších dvou částech bezprostředně přiléhajících k náměstí - Mincovní ulice a prostranství kolem kostela sv. Jáchyma.

Letos na podzim by měla být dokončena také oprava silnice první třídy v zatáčkách nad Jáchymovem, kde investuje také Ředitelství silnic a dálnic Karlovarského kraje. Původně měla být dokončena už na podzim 2014, práce ale narušil objev důlního díla.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio