Interní a onkologické oddělení v chebské nemocnici zůstane netradičně otevřené po celé léto

13. červenec 2020 12:30

Krajská nemocnice v Chebu letos v létě nemusí uzavírat interní a onkologické oddělení jako v předchozích letech. Karlovarskému kraji se po jednání s vedením nemocnice a primáři podařilo zajistit tři lékaře, kteří zastoupí současné zaměstnance.

Zaměstnanci chebské nemocnice během letních měsíců musí vybírat dovolenou, a proto byla v minulosti obě oddělení uzavřená. O výpomoci v chebské nemocnici jednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis z hnutí ANO. Oslovil vedení nemocnice na Homolce a ve spojení je s ústeckým náměstkem hejtmana Martinem Klikou, se kterým řeší možnou výpomoc lékařů z ústecké krajské nemocnice.

„Máme již dohodnuto, že na chebskou internu na výpomoc o dovolených nastoupí tři lékaři. Dohoda s těmito lékaři je prozatím jen do konce července. Jednáme proto dále, abychom provoz interny zajistili i na dalších 14 dnů v srpnu. Již nyní ale máme informace, že se další lékaře podaří zajistit právě i na srpen,“ vysvětlil hejtman

Pomoc přislíbil také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který zjišťuje, jestli by nemohli v chebské nemocnici vypomoci lékaři ze Všeobecné fakultní nemocnice Plzeň. Podle exhejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové 2. září do chebské nemocnice přijede osobně a seznámí se na místě se všemi skutečnostmi.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio