Interiér Thermalu se proměňuje

31. březen 2011

V Karlovarském lázeňském hotelu Thermal končí první část modernizace interiérů. Opravena byla první tři patra z celkových patnácti podlaží a před dokončením je 63 pokojů. Co všechno bylo nutné zrekonstruovat a na kolik investice přišla, upřesnil generální ředitel Thermalu Josef Pavel.

Při rekonstrukci dostaly nový vzhled pokoje a chodby. Unikátní dřevěné příčky mezi pokoji nahradil sádrokarton, což výrazně zlepšilo zvukovou izolaci pokojů. Přes 30 let staré kovové profilované podhledy na stropech chodeb také nahradily moderní zdící materiály. Součástí změn nejsou jenom stavební úpravy, ale také nabídka služeb pro pokoje v kategorii Comfort. Nově hotel nabídne například bezplatné připojené k internetu, kosmetiku, župan a pantofle i digitální váhu.

Thermal hodlá postupně pokračovat v modernizaci dalších pater vždy v době před hlavní lázeňskou sezonou. Všechny úpravy se mají uskutečnit, stejně jako letos, za provozu a do tří až čtyř let by mohly být stavebně změněny všechny pokoje i chodby.

Do konce prvního pololetí a zahájení Mezinárodního filmového festivalu projde úpravami ještě Malý sál Thermálu. Zde bude vyměněno všech 250 sedadel. Tady se počítá s investicí kolem dvou milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio