Hygienici zakázali prezenční studium na vysoké škole v Chebu

23. září 2020 14:00

Krajská hygienická stanice Karlovy Vary od dneška zakázala osobní účast na výuce vysokých škol na Chebsku. Týká se to zejména Ekonomické fakulty Západočeské univerzity, která působí v Chebu.

Nařízení má zatím platit do konce října. Má ale také své výjimky. Krajská hygiena dnes nařízení vyvěsila na webu. „Zákaz se nevztahuje na individuální návštěvy knihoven a studoven, individuální konzultace, zkoušení za přítomnosti nejvýše 10 osob a výkon praxe,“ uvádí se v nařízení.

Chebsko je od počátku pandemie nejpostiženějším okresem Karlovarského kraje. Podle údajů krajské hygieny z 1139 dosud potvrzených případů onemocnění covidem-19 na území Karlovarského kraje bylo 56,28 procenta zachyceno na Chebsku. V posledních týdnech je zaznamenáván významný nárůst počtu případů covidu-19 v Karlovarském kraji.

Ke 3. září bylo během týdne nahlášeno 50 případů, z toho 26 na Chebsku. K 10. září během týdne přibylo 117 případů, z toho 68 z Chebska a k 17. září bylo za týden hlášeno 273 případů, z toho na Chebsku bylo 142 případů.

Už od pondělka v okrese Cheb platí mimořádné opatření, které nařizuje nošení roušek na všech venkovních akcích, kde je více než 100 lidí.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio